Gotowanie na ognisku. Kociołek Węgierski.

Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że gotowanie na ognisku stało się pewnym kultem wśród pasjonatów bushcraftu. Każdy z nas lubi uzupełnić energię dobrym posiłek, który został przygotowany od podstaw podczas naszego biwaku. W gotowaniu na ognisku jest pewna magia, magia nie tylko wyśmienitego smaku, ale magia ceremonii przygotowania posiłku. W końcu praktycznie w każdym filmie związanym z tematyką bushcraftu występują elementy gotowania, smażenia czy też pieczenie posiłku na ognisku.

kociołek węgierski z ogniska

Jedzenie z ogniska smakuje najlepiej.

Tak jak kawa wypita w terenie, tak i każdy posiłek zjedzony w okolicznościach przyrody smakuje najlepiej. Czasami podczas naszego biwaku zalewamy wrzątkiem zupkę chińską a czasami sięgamy po bardziej wyrafinowane przepisy kulinarne. Tak właśnie było i w tym przypadku. Podczas naszego bushcraftowego spotkania wraz z Agnieszką postanowiliśmy, że dla wszystkich obozowiczów przygotujemy pyszną kolację w postaci kociołka Węgierskiego. Oczywiście, aby przygotować taki posiłek w terenie trzeba najpierw wszystkie składniki donieść do miejsca obozowania. Przy liczbie ponad 15 osób trochę tęgo było nie wspominając o samym kociołku. Jeżeli lubicie gotować w terenie, serdecznie zapraszamy Was na nasz film

Zobacz nasz film na naszym YT.

Turystyka - sprawdź na Ceneo.pl
Może ci się spodobać również